tumbnail

Sikma’s Warenhuis en Naaimachines t.o. het Stadhuis is sinds jaren een begrip in Bolsward. De oprichter van het familiebedrijf was Auke Sikma die in 1922 voor het eerst een winkel opende aan het Grootzand in Bolsward. Na deze locatie is er nog een aantal keren van pand gewisseld binnen de stadsgrachten. Zo was er de Grote Dijlakker 34, de Dijkstraat 41 en als laatste en huidige locatie de Jongemastraat 5 t.o. het Stadhuis.

Door de jaren heen is er veel diversiteit in het assortiment geweest. Naast de verkoop van naaimachines, lampenkappen, kinderwagens, speelgoed en huishoudelijke artikelen was Sikma tevens hoofdleverancier van ESSO flessengas in Friesland. Door de opkomst van het aardgas is hiervan eind jaren negentig afscheid van genomen. Ook zijn er nog galanteriezaken in de omliggende dorpen Pinjum en Nijland geweest en had Ballum op Ameland tijdens het seizoen een kruidenierszaak erbij.

Het familiebedrijf wordt nu al door de vierde generatie gerund. Het huidige assortiment biedt de klanten een ruim keuze in Kookwaren, Luxe- en Kadoartikelen, Speelgoed en Naaimachines. In de afgelopen jaren is er veel veranderd in onze zaak. Naast de overzichtelijkheid van de winkel is ook het assortiment aangepast en geoptimaliseerd. Uitgangspunt hierbij is dat wij juist dat aan willen bieden wat een ander niet doet! Ook de vertrouwde goede service, kwalitatieve producten en de duurzaamheid hiervan mogen hierbij niet vergeten worden. Wij willen de klant graag helpen met het zoeken van het juiste product. Voor de naaimachines geldt nog steeds de verkoop van huishoudelijke- en industriële naaimachines en niet te vergeten de reparatie van vele merken.

Je vindt het bij Sikma’s…….